Toscane

Crostini alla mama

  • brood gesneden in rondjes of vierkanten
  • 15 gr. gedroogde porcini ( eekhoorntjesbrood )
  • mozarella
  • bresaola
  • olijfolie
  • gehakte peterselie
  • boter
  • zout / peper
  • knoflook

Was de porcini en laat deze weken. De geweekte porcini met wat olijfolie, 1 teen knoflook (ongesneden), zout en peper in een dichte pan ca. 20 min. op een laag vuurtje zetten.

Verwarm  ondertussen de oven voor op 180°.

Haal het deksel van de pan en doe er een handje peterselie bij. Maal dit fijn met de mixer. Bewaar dit mengsel.

Bak de stukjes brood in de boter of olie aan beide kanten bruin. Strooi er zout en peper op en smeer er wat knoflook op.

Leg dun gesneden plakjes mozarella op de broodjes en bedek dit met een plakje bresaola. Garneer de crostini met het porcinimengsel.

Schuif de crostini in de oven (ca. 3 à 5 min.) totdat de mozarella begint te smelten.

1 reactie op “Crostini alla mamaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *