Courgette

Pasta met courgettes en basilicum

Ingredienten
Verse pasta of gedroogde pasta van een goed merk. Bv. De Cecco of Cirio.
Reken op ca. 100gr. pasta p.p. bij een hoofdgerecht.
Een gesneden ui. Een stukje chilipeper fijn gesneden(of een gedroogd chilipepertje). Een teentje knoflook.Courgette in stukjes gesneden.Voor 2 pers. 3/4 courgette.
Royaal verse basilicum.
Olijfolie – zout – peper – gemalen parmezaanse kaas (Reggiano).

Bereiding
Doe de olijfolie in een anti aanbakpan (wok) en maak op smaak met een teentje knoflook. Haal de knoflook uit de pan.
Fruit de ui en de chilipeper glazig in de olijfolie. Voeg de in stukjes gesneden courgette toe. Bestrooi met wat zout. Roer af en toe.
Kook ondertussen de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als de pasta al dente is voeg deze dan vanuit het kookvocht zo bij het courgettemengsel. Al naar gelang de hoeveelheid voeg je wat lepels kookvocht toe. Roer er royaal verse basilicum door en ook de gemalen parmezaanse kaas. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Druppel er nog wat mooie olijfolie over.
Dien meteen op.

Zet de parmezaanse kaas voor de liefhebber op tafel.

0 reacties op “Pasta met courgettes en basilicumVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *