Biefstuk in witte saus

Biefstuk in witte saus

Een klassieker bij ons thuis vroeger in Limburg. Dit aten we elke zondag als ontbijt nadat we uit de kerk kwamen.

Bak de biefstuk in de pan met boter. Haal het vlees uit de pan als deze de gewenste garing heeft en laat het vlees rusten. Doe vervolgens melk in de pan bij het braadvocht. Voeg naar smaak zout en peper toe en bindt de saus met een maïzenapapje (1 eetlepel maïzena gemengd met water). Goed en rustig roeren tot je een mooie saus hebt. Serveer de biefstuk met een zeer royale hoeveelheid saus.

Wat na het eten van de biefstuk over was aan saus werd met wit brood gesopt. De borden gingen altijd weer schoon richting de keuken! In feite is het een saus voor de armen. Melk is goedkoper dan room. Misschien is het lekkerder met room, maar niks kan natuurlijk op tegen de smaken en geuren uit je jeugd.

Bij een van mijn tantes werd er nog een lepel mosterd door de melk gemengd, ook dat is natuurlijk een kwestie van smaak.

0 reacties op “Biefstuk in witte sausVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *