Carpaccio van bietjes

Carpaccio van bietjes

Een heerlijk zomers fris gerecht en heel makkelijk te maken.

Koop gekookte bietjes. Meestal zitten er ca 4 stuks in een pakje. Per persoon heb je ongeveer een bietje nodig.

Verder een zakje rucola; mooie olijfolie; balsamico siroop (dus niet de azijn); wat grof geraspte jonge of jong belegen geitenkaas; zout en peper en geroosterde pijnboompitjes voor de garnering.

Je kunt per persoon een bordje maken of je kunt ook een grote schaal maken zodat iedereen naar believen kan pakken.

Snij de bietjes in dunne plakken en beleg het bord of de schaal ermee. Strooi hierover lekkere olijfolie (niet te zuinig!!).

Daarna ook weer niet te zuinig de balsamicosiroop erover sprenkelen. Wat zout en peper over. Dan rijkelijk de geraspte kaas erover. Vervolgens in het midden een toefje rucola en een handje geroosterde pijnboompitjes erover strooien.

De rucola doe ik vlak voor het opdienen in een kom en sprenkel er wat olijfolie over. Even omhusselen en dan op het bord. Ik vind dat net iets lekkerder. De rucola is dan niet zo droog.

Echt iets voor een zomerse lunch of als salade vooraf.

0 reacties op “Carpaccio van bietjesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *