tiramisu recept

Tiramisu – decafe en zonder drank

Aangezien ik zelf niet van drank in bonbons en tiramisu houd heb ik dit recept voor iedereen die daar ook zo over denkt.

Ingrediënten (8 personen)

  • 6 verse eieren
  • 5 eetlepels suiker (ik heb dadelsuiker gebruikt omdat ik dan het gevoel heb nog wat gezonder bezig te zijn)
  • 1 bakje mascarpone (500 cc)
  • 2 of drie kopjes decafekoffie
  • cacaopoeder
  • lange vingers (liefst de echte Italiaanse Savoiardi).

Bereiding

Neem een heel ei en van de vijf andere eieren alleen de dooier.  Strooi hierbij de 5 lepels suiker. Klop dit in de keukenmachine dik lobbig tot het geheel bijna wit is. Roer de mascarpone erdoor. Zorg dat je geen klontjes meer ziet. Dus een mooie lobbige massa.

Neem een rechthoekige schaal. Doop de lange vingers met de onderkant in de koffie en leg daarna op de bodem van de schaal. Bedek de hele bodem met de in koffie gedoopte lange vingers. Heb je koffie tekort dan maak je snel nog wat koffie bij. Daarna een laag van het mascarpone eimengsel erop. Afdekken met folie en de de ijskast bewaren (ca 6 uur- langer mag ook). Als je de tiramisu wilt serveren strooi je er de cacaopoeder op. Dit kan door de cacaopoeder in een zeef te doen en dan over de tiramisu te strooien. Serveren maar!

Je kunt ook meerdere lagen maken. Zelf vind ik een laag het lekkerst.

Je kunt ook bovenop nog een laag in koffie gedoopte lange vingers doen. En dan voor het serveren daar de cacaopoeder over strooien.

Als je er dan toch drank bij wilt kun je bij het serveren een flesje advocaat zetten. Dan kan iedereen naar believen hier zelf gebruik van maken. Het is wel super lekker met wat advocaat.

0 reacties op “Tiramisu – decafe en zonder drankVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *