groentencurry recept verrukkelijk simpel

Groentencurry

Deze vegan groentencurry is heel makkelijk te maken en oh zo lekker!

Een heerlijk vegetarisch gerecht. Voor 2-4 personen. Dus als je even een vleesloze dag wil is dit een top alternatief.

Je hebt nodig : 1 courgette in blokjes gesneden;100-150 gr kleine groene aspergestips door midden gesneden;  een fijngesneden ui; een teentje knoflook (groene kern eruit); een halve verse chilipeper kleingesneden of een klein gedroogd chilipepertje; 1 stuk gember van ca 1-1,5 cm; een halve theelepel komijnzaadjes; een halve theelepel mosterdzaadjes; fijngesneden verse koriander; twee eetlepels olijfolie; zout naar smaak; kokosmelk; een theelepel kurkuma of kerry. Voor 4 personen neem je een blik kokosmelk van 400 ml. Voor  2 personen twee kleine pakjes van elk 150ml. Een goed merk is AROY-D (zie foto). Te koop bij AH.Dit is kokosmelk zonder toevoegingen. Wel zo fijn.

groentencurry recept kokosmelk

Als je niet van asperges houdt kun je bv ook kleine roosjes broccoli nemen (eerst even blancheren) of wat sperziebonen (ook even halveren en blancheren). Neem gewoon groente die je lekker vindt. Bloemkool kan ook.

Zelf heb ik hier broccoli en courgettes gebruikt en vond ik het leuk om voor de kleur een paar cherrytomaatjes in vieren gesneden er bij te doen. En je kunt het gerecht makkelijk aanpassen voor meer personen.

Rooster even de komijn- en mosterdzaadjes droog in een pan. Even laten afkoelen en dan met de gember, knoflook, kerry (kurkuma) en chilipeper even fijn malen in de (kleine) keukenmachine (dit is de kruidenpasta).

groentencurry recept

Doe de olie in een wok en fruit de ui even aan en voeg dan de kruidenpasta toe. Even goed mengen (ca 2 min) en je ruikt dat de kruiden vrijkomen. Doe dan de groenten erbij en roerbak alles goed. De courgette doe je er rauw bij en ook de aspergetips. Boontjes en/of broccoli geblancheerd toevoegen als de courgette lekker gebakken is. Dan de kokosmelk erbij doen en even alles in laten trekken (ca 10 min).Koriander erdoor roeren.

Serveer met bijv. gebakken Japanse rijst,  couscous, of quinoa (wat je zelf lekker vindt).

groentencurry recept

Op de foto zie je gebakken Japanse rijst. Eerst de rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Daarna roerbakken in olijfolie met bosuitjes, eventueel wat diepgevroren erwtjes erbij, scheutje sojasaus en fijngesneden koriander. Peper en zout naar smaak toevoegen.

Smullen maar!!

0 reacties op “GroentencurryVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *