Linguine met eekhoorntjesbrood (Porcini,Cepe’s)

Linguine met eekhoorntjesbrood

Echt een meer dan verrukkelijke pasta.

Voor 4 personen: 1 doosje of zakje gedroogd eekhoorntjesbrood (Porcini of Cepe’s); p.p. 100 gr.linguine (nr.7); twee eetlepels olijfolie; een glas witte wijn; 200 cc room; een ui fijngesneden; een knoflookteentje fijngeperst; een gedroogd chilipepertje; basilicum; gemalen parmazaanse kaas (Reggiano) en als je je zelf echt wilt trakteren een klein potje truffelpasta (wit of zwart).

Wel het eekhoorntjesbrood volgens de aanwijzigingen op de verpakking.

In een wok de olijfolie met de ui, knoflook en chilipeper even aanfruiten. Dan de gewelde champignons erbij. Even verwarmen. Dan blussen met de wijn. Als de wijn verdampt is de room toevoegen, eventueel ook wat van het vocht waar de champignons in geweld zijn en wat basilicum. Zachtjes laten sudderen. De room zal iets verdikken. Je kunt indien gewenst altijd wat meer room toevoegen.

Dit gaat allemaal vrij snel dus kun je ondertussen een pan water opzetten en de pasta koken volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Als de pasta goed is zo vanuit het water bij de saus met de champignons doen. Meng er een eetlepel gemalen Reggiano door. Op smaak maken met peper en zout. Indien nodig kun je een klein kopje van het pastawater erdoor roeren.

Heerlijk om er een klein potje truffelpasta door te mengen. Een ware traktatie. Dien op en garneer met een paar blaadjes basilicum.

Zet extra gemalen Reggiano op tafel.

0 reacties op “Linguine met eekhoorntjesbrood (Porcini,Cepe’s)Voeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *