Pasta met lam of kip

Soms heb je een restje  van kip, lam of ander vlees. Wat doe je ermee? In een bakje in de ijskast en het er een paar dagen later uithalen en weggooien. NIET DOEN. Hier een heerlijk pastarecept om die kostbare restjes te verwerken.

Voor 4 personen: 1 ons pasta p.p.(fusilli of penne), 8 plakjes  dun ontbijtspek in stukjes gesneden, 1 fijngesneden ui, een klein  gedroogd chilipepertje of een halve verse chilipeper, een flinke eetlepel olijfolie, 1 glas witte wijn, enkele blaadjes basilicum in stukjes gescheurd (Italiaans bijgeloof is dat je de basilicum scheurt en niet snijdt), restjes van kip of lam (liefst van de lamsschouder of schenkel), 1 blik gepelde tomatenblokjes, geraspte Reggiano (parmazaanse kaas), peper en zout.

Neem een wok of pan en fruit hierin de ui en chilipeper in de olijfolie glazig. Daarna de stukjes spek ook even meebakken. Het spek hoeft niet knapperig te zijn. Vervolgens blussen met de wijn. Als de alcohol verdampt is voeg dan de gepelde tomatenblokjes toe. Even laten sudderen (5 min). De restjes vlees toevoegen en twee eetlepels gemalen Reggiano plus de basilicum.  Laat alles ca. 15 min rustig sudderen. Maak op smaak met zout en vers gemalen peper. Dit kun je natuurlijk al ruim van te voren maken.

Tegen etenstijd zet je een pan ruim water op voor de pasta. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Als de pasta gaar is voeg die dan meteen toe aan de saus. Eventueel met nog wat water van de pasta. Roer alles goed om.

Serveer met als garnering nog een blaadje basilicum en gemalen Reggiano.

Als je nog knoflook wilt toevoegen kan dat altijd. Vaak heb je al in de restjes vlees knoflook gebruikt dus vandaar dat ik het er niet extra bijgezet heb.

 

 

0 reacties op “Pasta met lam of kipVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *