Zeebaars met korianderboter

 

Een heerlijk visgerecht dat snel en makkelijk klaar te maken is.

Per persoon een stuk filet (ca. 150 gr. p.p.) van wilde zeebaars. Liefst met huid. Laat je visleverancier de vis fileren. Let wel op. Bij zeebaars zitten er toch nog altijd graatjes in de filet. Haal die eruit met een vispincet (of een gewoon pincet). Voel met je vinger over de filet of er geen graatje meer in zit. Spoel de vis onder koud water schoon en droog met keukenpapier. Bestrooi met peper en zout.

Voor de korianderboter snipper je een uitje fijn en doe dit in een pannetje met een glas wijn of Noilly prat. Laat inkoken. Als het vocht bijna verdampt is voeg dan een stuk koude boter (liefst gezouten) toe (ca. 100 gr). Zet het vuur uit en roer met een spatel de boter door de ui. De boter smelt langzaam. Doe er twee eetlepels fijngesneden koriander bij. Maak op smaak met zout en peper. Let op: de saus mag niet meer koken. Als je meer saus wilt doe je er nog wat meer boter bij.

Je kunt deze boter van te voren klaarmaken en later opwarmen. Wel voorzichtig verwarmen, anders verliest de boter zijn binding.

Verwarm een pan met een (of twee) eetlepel(s) olijfolie en bak hierin de zeebaarsfilet. Begin met de huidkant. Als je ziet dat de zijkanten wit worden draai dan de filet even om. Zo krijgt ook de witte kant een licht kleurtje. Dit alles duurt niet lang. Zo’n filet is snel gaar. (Afhankelijk van de dikte tussen de 5-10 minuten).

 

Maak een puree van knolselderij zoals je dat zelf lekker vindt.

Doe op elk bord een flinke lepel knolselderijpuree en leg hier de visfilet bovenop. Giet er een lepel korianderboter over heen. Zet de rest van de boter op tafel.

Smullen maar.

Als je geen botersaus erover wilt doen kun je ook korianderolie erop doen. Mooie olijfolie in een bakje doen, een knoflookteentje erin persen en twee eetlepels fijngesneden koriander. Roeren. Klaar!

Nog een mogelijkheid is om de vis op drie of vier gekookte (en daarna gebakken) asperges te leggen. In de aspergetijd natuurlijk heerlijk. En misschien heb je zelf nog andere ideetjes.

 

0 reacties op “Zeebaars met korianderboterVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *