Aardappeltjes met courgette en ui uit de oven

Een heel verrassend lekker bijgerecht. Past zowel bij vlees, wild als vis.

Voor 4 personen:

1kg kriel rosevalaardappeltjes (mag ook een andere aardappel zijn); 1 courgette en een flinke ui. Olijfolie, zout en peper.

Kook de aardappeltjes gaar, snij ze door midden of in kleinere stukjes en leg ze op een ovenplaat. Snij de courgette ook in kleine stukjes en meng dit met de aardappel. Giet er naar believen olijfolie op en zout en peper. Meng dit goed. Zet ca. 20 min in de oven op 160 gr. Tot zover kun je dit gerecht voorbereiden. Dit kun bv ‘smiddags al doen. Als je dan ‘s avonds aan het voorgerecht zit zet je de schaal weer terug in de oven om af te bakken. De fijngesneden ui gaat er bij de tweede ovensessie pas bij. Dit om verbranden van de ui te voorkomen.

Snij de ui in kleine stukjes en roer de door het aardappel – courgettemengsel. Bak dit af in de oven op 180 gr. ca 20-30 min. Elke oven is anders. Dat moet je uitproberen. Haal ze uit de oven als de aardappels goudbruin zijn. Doe alles in een schaal en strooi er voor het opdienen nog wat grof zout over.

Aardappeltjes met courgette en ui uit de oven

 

 

 

 

0 reacties op “Aardappeltjes met courgette en ui uit de ovenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *