Wilde rijst met kip yakitori

Wilde rijst met kip yakitori

Super lekker en verrassend gerecht. Heerlijk als voorafje of hoofdgerecht.

Voor 4 personen:

Een pakje wilde rijst van 150 gr. (als hoofdgerecht 300 gr), een flesje Yakitorisaus (te koop bij de Toko),4 kippendijtjes (zonder bot) in blokjes gesneden, een halve duim verse gember fijngesneden, halve chilipeper fijngesneden,  fijn gehakte koriander, twee teentjes geperste knoflook, olijfolie, peper en zout.

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij 4 kippendijtjes in blokjes en marineer de kipblokjes in wat olijfolie, fijngeperst teentje knoflook, peper en zout.

Rijg de kippendijtjes aan een stokje en gril de kip mooi bruin en gaar. Dit zal ca. 10 min. duren. Als de kip bijna gaar is gooi er dan wat Yakitorisaus over en laat de kip verder garen.

Bak de rijst in olijfolie, de chilipeper, de gember en een geperst knoflookteentje. Tot slot schep je er twee eetlepels fijngehakte koriander door.

Leg de rijst op een bordje en garneer met de kippenstokjes. Garneer met een takje koriander.

 

0 reacties op “Wilde rijst met kip yakitoriVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *