Linguine met kreeft in tomatensaus

Linguine met kreeft in tomatensaus

Linguine met kreeft in tomatensaus

Lang geaarzeld of dit gerecht wel op deze site past. Het is namelijk een verrukkelijk gerecht, maar is het ook simpel? De pasta en de tomatensaus is snel gemaakt. Als je de kreeft gekookt koopt wordt het wel eenvoudiger om dit gerecht klaar te maken en je pakt gigantisch uit. Het leuke is wel om de kreeft levend te kopen en ze zelf in kokend water met wat zout en azijn ca. 6 min. zachtjes te koken. Per persoon een halve kreeft is voldoende.

Haal de kop van de kreeft en doe ermee wat je wilt. Voor dit gerecht heb je de kop niet echt nodig. Haal het kreeftvlees uit de scharen en leg apart. Snij of knip de rug in de lengte doormidden en haal het darmkanaal eruit.Leg bij het vlees van de scharen.

Maak een tomatensaus: Voor ca. 4 personen: Snij hiervoor een kleine ui fijn en fruit dit in wat olijfolie met een geperst teentje knoflook en een gedroogd chilipepertje. Blus met een glas witte wijn. Voeg een blik gepelde tomatenblokjes toe en ook wat verse kerstomaatjes(10-12 stuks). Scheur een paar blaadjes basilicum en voeg toe. Laat een half uurtje zachtjes sudderen. Dan krijg je een heerlijke geconcentreerde tomatensaus. Eventueel zout en peper toevoegen

Kook de linguine gaar zoals aangegeven op de verpakking in water met flink wat zout.

Terwijl de pasta kookt leg je het kreeftenvlees op de tomatensaus.

Als de pasta klaar is haal je de kreeftenstaarten en de grootste stukken uit de tomatensaus. Doe de linguine rechtstreeks vanuit het kookvocht in de tomatensaus. Roer goed door.

Verdeel de pasta en kreeft over de borden en garneer met basilicum. Eventueel nog een beetje mooie olijfolie erover druppelen en wat vers gemalen peper en grof zeezout.

Buon appetito!!

0 reacties op “Linguine met kreeft in tomatensausVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *