Zeebaars in de oven

Zeebaars in de oven

Dit gerecht past goed in een afslankdieet. En daarbij is het ook nog eens super lekker.

Koop een grote zeebaars voor 4 personen (of twee kleine). Laat ontschubben en de ingewanden verwijderen. Als je oven zo groot is dat de vis met kop en al erin past laat je de kop eraan zitten. Dat ziet er indrukwekkend uit. Je kunt de kop eraf laten hakken en er  visbouillon van trekken. Let wel op, als je geen goede afzuigkap hebt dan ruikt je huis minstens 3 dagen naar vis. Je kunt uitstekende visbouillon in potten kopen.

 

Scheur een groot stuk aluminiumfolie af zodat je zeker weet dat de vis erin past en je het ook goed om de vis kunt vouwen. Spoel de vis goed af , ook aan de binnenkant en droog met keukenpapier.

Leg ter grootte van de vis dun gesneden plakjes citroen op de folie samen met wat fijngesneden chilipeper, kleine stukjes verse gember, eventueel fijngesneden venkel en wat takjes koriander. Leg hierop de vis. Zout de binnenkant van de vis en leg ook hier schijfjes citroen, stukjes chili, gember (venkel) en wat koriander. Doe dit ook bovenop de vis.

Vouw de folie goed om de vis. Aan de zijkanten een paar keer extra omslaan. Zo kan er geen lucht ontsnappen.

Zet de vis in de oven ca 30 min op 180 gr. Je zult zien dat de folie bol gaat staan.

Voor het serveren knip  je de folie open, haal de groenten bovenop eraf en eventueel ook het vel. Dat laat gemakkelijk los. Schep de vis van de graat en leg op de borden. Er zullen ongetwijfeld nog wat graatjes op het bord terechtkomen, maar dat mag de pret niet drukken. Serveer met gebakken aardappeltjes of groente naar keuze.

Het is aan te raden er een schaaltje mooie olijfolie bij te serveren. Meng de olie met wat geperste knoflook en fijngesneden koriander.

0 reacties op “Zeebaars in de ovenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *