De lekkerste frietjes eet je thuis en dan wel zelfgemaakt. Jarenlang heb ik gedacht te weten hoe je de lekkerste frietjes kan maken. Totdat ik laatst een Belgische vriend sprak (en Belgie heeft wat friet betreft een goede reputatie) en die wees me op het volgende:
Schil de aardappels en als ze erg vuil zijn dan alleen aan de buitenkant afspoelen. Verder NIET wassen. Het zetmeellaagje rond de aardappel geeft het krokante korstje. Snij de frietjes met de hand. Dat gaat snel. Hou je van dikke frieten dan snij je ze dik, hou je van dunne frieten dan snij je ze dun. Frietjes maak je in twee fasen. De eerste keer op 150 gr. ca. 3-4 minuten. Ik gebruik olijfolie. Daar hoef je niet die dure olijfolie voor te gebruiken, want bij verhitting verliest de olie geur en smaak. De tweede keer op 180-190 gr. ca. 2-3 minuten. Klaar! Een groot feest.
Het is echt heel simpel en gaat erg snel. Veel mensen zien er tegenop. Maar probeer het eens. Het is een werk van niks en iedereen is aangenaam verrast.
Lekker met mayonaise. De lekkerste is natuurlijk zelfgemaakt, maar Hellmann’s of de mosterdmayonaise van Amora zijn een buitengewoon smakelijk alternatief.
0 reacties op “De lekkerste zelfgemaakte frietjes”Voeg die van jou toe →