Cole slaw

Cole slaw

In Amerika is dit bijna dagelijkse kost.Wij eten het niet zo veel, maar het is toch erg lekker en bij een barbecue eigenlijk onmisbaar. Hier een simpele maar heerlijke variant (want er zijn er vele).

Je hebt nodig: een halve witte kool heel fijn gesneden. Twee middelgrote wortels ook fijn gesneden. Dit kan met de keukenmachine of met een mandoline. Misschien heeft je groentenman wel kant en klaar gesneden kool en wortels. Dan ben je heel snel klaar. Twee bosuitjes heel fijn gesneden of een halve rode ui fijngesneden.

Dan de dressing:

Twee eetlepels (niet te vol) mayonaise. Hellmann’s is hier het lekkerst voor. (bij A.H. te koop).Twee eetlepels magere yoghurt; een theelepel Dijon mosterd; twee eetlepels citroensap, zout en peper.

Meng alles voor de dressing door elkaar. Voeg de groenten toe en meng alles goed.

De amerikanen doen nog suiker bij de dressing. Ik vind dat overbodig. Als je toch van een zoetje houdt dan kun je een dunne plak ananas (het harde middenstuk verwijderen) in kleine stukjes snijden en toevoegen. Dan heb je natuurlijke suiker toegevoegd.Dat smaakt heerlijk fris. En het is veel gezonder.

Dit is ruim genoeg als bijgerecht voor 4 personen.

 

Wil je de slaw een Aziatisch tintje geven voeg dan wat sesamolie toe (niet te veel), wat geroosterde sesamzaadjes en fijn gesneden koriander. Ook verrukkelijk.

Maak de slaw van te voren klaar, zet afgedekt in de ijskast, dan kunnen de diverse smaken goed intrekken.

Smullen maar!

 

 

0 reacties op “Cole slawVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *