Zomerse oosterse (maaltijd)salade

Zomerse oosterse (maaltijd)salade

Met het mooie weer heb je weer zin in lichte frisse salades. Als je buiten gaat eten en je hebt veel gasten is dit makkelijk en leuk om te serveren met cassave kroepoek erbij en een glas lekkere witte wijn, rose, cava of prosecco.

Dit recept is met grote garnalen. Als je wilt kun je de salade ook met stukjes gebakken kipfilet maken.

Wat heb je nodig voor 4 pers.: 2 avocado’s, 2 bos(lente)uitjes, 1 rijpe mango, half bosje koriander, 200 gr. veldsla (of sla die je lekker vindt), 3-4 gebakken of gegrilde garnalen p.p. (als de garnalen groot zijn kun je ze in de lengte door midden snijden). Voor de dressing neem je de basisvinaigrette (zie elders op de site) en doe daar een flinke scheut  sojasaus bij.

Snij de avocado(knijp wat citroen over de avocado om verkleuren te voorkomen) en mango in kleine blokjes. Snij de bosuitjes in fijne ringetjes en hak de koriander fijn. Meng dit alles met de sla. De dressing kort voor het serveren toevoegen.

Als je bevroren garnalen hebt laat je ze ontdooien. Goed drogen en met een beetje zout bestrooien. Ca. 30 minuten zo laten staan.  Bak de garnalen daarna  in olijfolie met knoflook en eventueel wat chilipeper. In een paar minuten zijn de garnalen gaar. Meng ze door de sla.

 

Serveer in een mooie grote schaal met daarnaast in kommetjes wat cassave kroepoek en smullen maar!!

Je kan de hoeveelheden aanpassen naar je eigen wensen.

 

0 reacties op “Zomerse oosterse (maaltijd)saladeVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *