Tempura

Tempura

Zo heten de Japanse gefrituurde gerechten die vermaard zijn om hun fijne smaak. Velen onder ons durven zich hier niet aan te wagen. Het lijkt zo moeilijk. Maar ik heb goed nieuws. Het is niet moeilijk. Je hebt een beslag nodig om de produkten die je wilt frituren in te dopen. Dat beslag is kant en klaar te koop. “Tempura Batter Mix” (te koop bij A.H. en bij de toko).

Je hoeft er alleen maar water bij te doen en er een mooi niet te dun papje van te roeren.

Het beste resultaat krijg je als de ingredienten voor het beslag heel koud  en droog zijn. Je kunt van alles gebruiken bijv: visfilets, garnalen, reepjes wortel, shitake of andere champignons, asperges, plakjes courgette, stukjes bosui, uienringen, peultjes etc.

Je hebt dus nodig: olie, tempura beslag, een keus uit bovengenoemde ingredienten en eventueel een dipsaus.

Maak het beslag volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje. Voeg wat zout toe. Dep de koude groenten en/of vis droog. Verhit de olie 180 gr. (Zelf doe ik wat olie in de wok om te frituren). Haal de ingredienten door het beslag en bak ze goudbruin(geel) in de olie. Laat op keukenpapier even uitlekken. Dien warm op.

Heerlijk als voorafje of bij de borrel. Als dipsaus de “Sweet chilisaus” of sojasaus gemengd met (niet te veel) wasabimosterd.

0 reacties op “TempuraVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *