Soep – bouillon

Soep – bouillon

Soep kan zo lekker zijn. En hoeveel soorten soep kun je maken? Eindeloos veel. Kijk eens naar je voorraad in de ijskast. Daar ligt altijd wel iets om soep van te maken. Uien, wortels,prei, courgette, tomaten, sla, venkel, bieten, rode kool, kruiden etc. In een kwartier kun je een lekker soepje op tafel zetten. Je hebt ook altijd wel een groenten-vlees of gevogeltebouillonblokje in huis. Je kunt ook mooie fonds in een pot kopen. Je hebt kalfsfond, runderfond, groentefond,visfond en gevogeltefond. Gewoon in de supermarkt te koop.

In de grote keukens staat altijd een grote pan op laag vuur met bouillon te trekken. Daar is dus altijd een voorraad van verse bouillon. Dat kun jij ook doen. Een grote pan met water, kippenpootjes of vleesschenkels met wat prei, ui en wortel langzaam laten trekken (niet koken). Ben je vegetarisch dan maak je een bouillon van alleen groenten. Doe er nog geen zout bij, dan komt later wel. En beter wat hele peperkorrels dan gemalen peper, want dat kan bitterheid veroorzaken. De bouillon zeven door een kaasdoek en in kleine hoeveelheden invriezen. Dan heb je ook altijd een voorraad verse bouillon. Als je deze bouillon af laat koelen zal het vet bovenop komen drijven en hard worden. Dat kun je er dan zo afscheppen en heb je dus hele magere bouillon. Bij een heldere soep is het ook niet prettig als er allemaal vetkrullen op drijven.

Alleen al zo’n bordje heldere bouillon met wat heel fijn gesneden bosuitjes erin is verrukkelijk. Heerlijk verwarmend op een koude dag.

Als onderdeel van een etentje thuis is soep erg handig. Je hebt de soep van te voren kunnen klaar maken en hoeft deze alleen nog maar op te warmen en op te dienen. Even wat rust voor de gastvrouw.

Ik zal een aantal  heerlijke soepen op deze website gaan zetten.

Als je zin hebt kun je vast de bouillon gaan laten trekken. Maar nogmaals een fond of bouillonblok mag ook.

0 reacties op “Soep – bouillonVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *