Framboos

Frambozendessert

Benodigdheden voor 4 personen:
Vier gebaksvormpjes of chocoladebakjes (kant en klaar te koop),1 pak diepvries frambozen, gembersiroop, 1 doosje verse frambozen, geklopte slagroom, verse munt.

Ontdooi de diepvries frambozen. Mix ze met de staafmixer tot een dikke saus. Als je er geen pitjes in wil, dan zeef je de saus (dit is wel even een werkje).
Zoet de saus naar smaak met een scheut gembersiroop. Als je de saus nog te dik vindt kun je met een beetje water de saus verdunnen. Hou je van likeur dan kun je er nog wat Grand Marnier of Cointreau bij doen. (Pas wel op, want dit maakt het ook zoeter!!)

Vul het vormpje met een bolletje ijs of met geklopte slagroom. De slagroom kun je met suiker kloppen of ook weer zoeten met de gembersiroop.
Leg op het ijs of slagroom de frambozen. Schenk er wat van de saus over of naast. Garneer met een takje munt.

Je kunt het ook zonder vormpjes doen. Dus: ijs, vruchten, slagroom en saus.

I.p.v. frambozen kunnen ook aardbeien gebruikt worden.

0 reacties op “FrambozendessertVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *