Benodigdheden:
Per persoon 2 kippenpootjes (grote eters lusten er wel drie), 1 gesneden ui, 1 fijn gesneden chilipeper (zonder pitjes), verse rozemarijn, laurierblad, 1 geperst knoflookteentje, olijfolie, zout,peper en 1,5 dl witte wijn.
Doe zout en peper op de kip. Bak de kip bruin in de olie en haal uit de pan. Fruit in diezelfde pan zachtjes de ui, chilipeper en knoflook. Blus met de wijn en laat even inkoken. Doe de kip weer in de pan en voeg twee takjes verse rozemarijn en het laurierblad toe. Laat de kip langzaam garen met deksel op de pan (20-30 min. naar gelang de grootte van de kippenpootjes).
Serveer met een pasta, risotto of in de oven gebakken aardappeltjes.
Kan heel goed van te voren worden klaargemaakt. Dus weer maximaal genot aan tafel met je gasten.

0 reacties op “Kip met rozemarijn”Voeg die van jou toe →