Hangop met kletskop

Hangop met kletskop

Een zuiver Hollands toetje.

Benodigdheden: 2 kletskoppen p.p.,2 pakken volle yoghurt,1/4 ltr. slagroom, rasp van een citroenschil (niet het witte), eventueel wat citroensap, 3 eetlepels basterdsuiker, blaadjes mint.

Leg een natgemaakte doek in een vergiet en zet dit op een kom. Schenk de yoghurt erin en laat dit 24 uur uitlekken.

Schep in deze dikke yoghurt de geklopte slagroom en de drie eetlepels basterdsuiker. Voeg de citroenrasp (de zeste) erdoor en eventueel wat citroensap. Proef of het naar je smaak is. Zet dit  in de koelkast.

Serveren: Leg op elk bord een kletskop en zet deze aan de onderkant vast met een beetje van de hangop. (Anders glijdt de kletskop op het bord). Doe een bolletje hangop erop. Daar weer een kletskop bovenop en nog een bolletje hangop. Versier met een blaadje mint.

Lekker en mooi is om er wat geconcentreerd sinaasappelsap bij te doen. Pers hiervoor de sinaasappels en laat het sap inkoken met wat suiker.

0 reacties op “Hangop met kletskopVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *