Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm of gravad lax

Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm of gravad lax

Een aardappel per persoon, bv. roseval, opperdoes of een andere vastkokende aardappel, 3 eetlepels zure room, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels melk, een eetlepel citroensap, peper, zout, fijngehakte dille en wat dilliveertjes voor de garnering, gerookte zalm (of gravad lax).

Boen de aardappels schoon en kook ze gaar. Klop de zure room, olie, melk en citroensap door elkaar en voeg naar smaak peper en zout toe. Schep de gehakte dille erdoor. Schik op de bordjes wat stukjes of plakjes aardappel, doe er wat peper en zout op en lepel er wat van de saus over. Leg daarop de zalm en schep dan weer wat saus over. Garneer met het dilleveertje.

0 reacties op “Lauwwarme aardappelsalade met gerookte zalm of gravad laxVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *