Verder een verse chilipeper of een kleine gedroogde peper; 1-1,5 cm verse gember fijn gesneden, een klein uitje fijn gesneden; een geperst knoflookteentje; 1 glas witte wijn; een half bosje koriander of platte peterselie fijn geknipt; 1-1,5 ltr groentenbouillon; een paar draadjes saffraan geweekt in een bodempje witte wijn of water; 50 gr. gemalen parmezaanse kaas (Reggiano)(facultatief); 200 gr verse of diepvrieserwtjes en drie eetlepels olijfolie.
Doe de olie in een wok en fruit hierin het uitje met de chilipeper, knoflook en gember. Voeg de rijst toe en roer goed om zodat alle rijstkorrels glanzen. Zonodig nog wat olie toevoegen. Blus met het glas witte wijn en laat de alcohol verdampen. Als je geen wijn meer ruikt boven de pan dan is de alcohol verdampt. Begin dan met het geleidelijk aan toevoegen van de bouillon. De rijst absorbeert het vocht. Het zal ca. 20 min. duren voordat de rijst gaar is. Voeg 10 min. voor tijd de erwtjes toe. Op het laatst de koriander of peterselie toevoegen met de parmezaanse kaas. Proef of alles goed op smaak is. Eventueel zout en peper toevoegen.
Je hoeft niet als een dolle te roeren door de risotto. Bouillon erbij, even roeren en dan laten absorberen. Zo doorgaan totdat de rijst gaar is. Niet te droog laten worden.
Meestal wordt er ook nog een flinke klont roomboter toegevoegd. Ik heb dat hier weggelaten om het licht te houden, maar het staat je natuurlijk vrij om dit erbij te doen (wat erg lekker is).
Wil je er toch wat vlees of vis bij dan kun je op het laatst wat stukjes salami,chorizo of gebakken gamba’s toevoegen.
Buon appetito!

0 reacties op “Risotto met saffraan”Voeg die van jou toe →