Tartaar van rauwe zalm

Tartaar van rauwe zalm

Super lekker deze oosterse variant van zalmtartaar. Je hebt nodig voor 4 personen ca. 300 gr. rauwe zalm. (75-80 gr. p.p.)

1 rijpe avocado in kleine stukjes; een heel fijn gesneden lenteuitje; 1 gekookt (geprakt) ei; 2 eetlepels sojasaus; fijn gesneden koriander; 2 eetlepels japanse mayonaise (die zit in een plastic tube). Als je de japanse mayo niet kunt krijgen(bij de toko) gebruik je een andere goede mayo; peper en zout.

Voor de garnering Chuka Wakame. Dit is zeewiersalade. Te koop bij A.H. of vishandel. Wasabimosterd en ingemaakte gember (niet die zoete bolletjes, maar die dunne plakjes oosterse ingemaakte gember , soms rose soms gebroken wit van kleur)

 

Snij de zalm in kleine stukjes. Meng met de bovenstaande ingredienten. Proef of je het lekker vindt. Het moet  smeuiig zijn. Je kunt altijd nog mayo, sojasaus, zout of peper naar smaak toevoegen.

Leg de zalm in een mooie vorm op het bord. Er zijn metalen ringen bij de kookwinkel te koop. Als je de zalm daarin doet en de ring later verwijdert dan heb je een mooie ronde vorm op het bord. Versier met de zeewiersalade, ingemaakte gember en leg op de rand van het bord een beetje wasabimosterd voor de liefhebber.

Eventueel nog een sprietje bieslook erbovenop.

Een traktatie!!

 

0 reacties op “Tartaar van rauwe zalmVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *