Per persoon 3 (of 4 – hangt af van de grootte) gamba’s. Een rijpe avocado; mayonaise; wasabimosterd; sesamolie; citroensap; koriander voor de garnering.
Ontdooi de gamba’s en droog ze goed. Bestrooi met wat zout en laat de ca. 30 min. in de ijskast staan. Daarna even in een pan met wat olie bakken tot ze gaar zijn. Dat duurt maar even Aan elke kant 2-3 min. is genoeg.
Maak wasabimayonaise door ca. 4 eetlepels mayonaise te mengen met een flinke sliert wasabimosterd en wat sesamolie. Verdun met wat water. Prak de rijpe avocado en en doe er wat citroensap bij. Voeg een flinke lepel wasabimayonaise erbij.
Leg op de borden een bedje van het avocadomengsel. Leg de gebakken garnalen erop. Als je de overige wasabimayonaise in een knijpflesje doet ( in elke kookwinkel te koop voor een heel klein bedrag) kun je mooie sliertjes mayo over de garnalen maken. Heb je dat niet, dan leg je hier een daar wat van de mayo over de garnalen. Garneer met wat koriander.
Makkelijk,lekker en snel klaar!
0 reacties op “Gamba’s met wasabimayonaise op een bedje van avocado”Voeg die van jou toe →