Kreeft broodje recept lobster roll

Lobsterroll

Toen ik van de zomer in New England een roadtrip maakte, heb ik heel veel lobsterrolls gegeten. De lekkerste was in Camden. In de Camden Harbour Inn.

Ik heb allerlei variaties geprobeerd en denk nu dat ik de lekkerste variant gevonden heb.

Ik heb lang getwijfeld of ik dit recept wel op “verrukkelijksimpel” kon plaatsen. Verrukkelijk is het zeker, maar is het ook simpel?

Je kunt het simpel maken. Door bv gekookte kreeft te kopen i.p.v. zoals ik met levende kreeften. Nog simpeler is om bv rivierkreeftjes te kopen in de supermarkt. Die zijn kant en klaar.

Als je echt met levende kreeft wilt werken dan gaat het als volgt:

Koop 1 kreeft (400-600 gr) voor twee personen. Zet een grote pan met ruim water op het vuur. Als het water kookt gooi je er wat zout in en een scheut azijn. De kreeft kook je ca 4 minuten in het borrelende water. Als je kreeft te lang kookt wordt de kreeft taai. Haal de kreeft uit de pan en laat wat afkoelen. Trek de kop los van de staart en trek ook de scharen van de kreeft. De kop kun je wegdoen of visbouillon van trekken.  De staart snij je in de lengte doormidden en dan kun je makkelijk het staartvlees eruit halen. De scharen is wat meer priegelwerk, maar het lukt je vast wel hier het kreeftenvlees uit te halen.

Het lekkerste is om als broodje een klein briochebroodje te kopen. Een per persoon. Ik heb ontdekt dat Marks en Spencer heerlijke briochebroodjes verkoopt (verpakt met acht stuks). Deze broodjes zijn sowieso heel erg lekker.

Voor het opdienen verwarm je het broodje even in de oven. Snij het broodje aan de bovenkant niet helemaal door midden – een soort grote inkeping.

Verwarm het kreeftenvlees in een klontje gesmolten boter. Het kreeftenvlees moet lauw zijn. Neem drie eetlepels lekkere mayonaise (bv Helmann’s). Verdun met een beetje water en voeg uit een tube wasabimosterd ca. 2 cm toe en roer dit goed doorelkaar. Je maakt de mayonaise hierdoor iets pittiger en dunner.

Verdeel het kreeftenvlees over de broodjes en bedek met de mayonaise naar believen.

Garneer met een takje groen. Bieslook, koriander of peterselie.

Een delicatesse!!!

0 reacties op “LobsterrollVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *