Pasta met broccoli

Pasta met broccoli

Even iets makkelijks tussen al die moeilijke en ingewikkelde recepten voor de kerst.

Voor 4 p.p.

Neem per persoon 100 gr fusilli  of penne pasta. Ook p.p. 100 gr. broccoli in kleine roosjes geblancheerd. Iets meer of minder maakt niet uit. Een halve ui in kleine stukjes gesneden; een teentje knoflook(groene kern eruit) geperst; een kleine gedroogde chilipeper; 50 gr. ontbijtspek p.p.(v00r 4 pers is 150 gr ook genoeg); 1 dl room; twee eetlepels olijfolie; ca 10-12 kleine cherry-tomaatjes in vieren gesneden; gemalen Parmezaanse kaas.

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Bak het spek knapperig en laat drogen op keukenpapier.

Fruit in een wok de ui met de knoflook en de chilipeper in de olijfolie glazig. Voeg de tomaatjes en de room toe en zet het vuur uit.

Als de pasta klaar is doe je de geblancheerde broccoli ook in de wok en met een schuimspaan schep je zo vanuit het water de pasta  in de wok. Zet het vuur weer hoog en roer alles goed door.

Het spek dat op het keukenpapier ligt kun je fijn maken door een soort van prop te maken van het keukenpapier met het spek erin. Je zult zien dat het dan mooi gekruimeld is. Strooi dit over de pasta en dien op. Zet de parmezaanse kaas op tafel voor de liefhebber die hier nog wat van over de pasta wil strooien.

Heerlijk!!

0 reacties op “Pasta met broccoliVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *