Vegetarische groentensoep met garnalen

Vegetarische groentensoep met garnalen

Deze soep is echt verrukkelijk. Je hebt veel groenten nodig, wat het niet helemaal simpel maakt. Maar de uitvoering is erg gemakkelijk en de smaak is super en heerlijk romig. Dus echt zeer de moeite waard.

Wat heb je nodig voor ca. 4 pers:

Een middelgrote ui gesneden; 1/3 prei grof gesneden; 1 kleine venkelknol in stukken; 2 cm verse chilipeper in stukjes zonder pitjes;  1/2 pond wortels gesneden; 1/3 duim verse gember in kleine stukjes; 1/2 pond bleekselderij geschild en in stukjes gesneden; 2 knoflookteentjes grof gesneden (groene kern eruit); 1/2 in stukken gesneden appel (granny smith); 1 ltr groentenbouillon (van een blokje); 3 eetlepels zure room, 3 eetlepels olijfolie; 1 theelepel kukurma (of kerrie) en (facultatief) p.p.2 grote garnalen.

Fruit de ui, prei, venkel en chilipeper met zout  aan in de olijfolie. Na enkele minuten (als alles glazig is) voeg je de wortels,gember,bleekselderij,knoflook, appel en de kurkuma of kerrie toe. Even doorroeren. Dan de bouillon erbij en alles zachtjes laten garen (ca 15-20 min.) Pureer met de staafmixer en gelijk tijdens het pureren de zure room toevoegen.

De soep is dan klaar. Proef of je soep goed op smaak is. Eventueel kun je er zout en peper aan toe voegen. Als de soep te dik is kun je met water het geheel verdunnen. Je kunt deze soep heel goed een dag van te voren maken of nog eerder en dan invriezen.

Om het echt feestelijk te maken kun je voor het opdienen  p.p. 2 grote garnalen even aanbakken. Schep de soep in het bord. Leg de garnalen in het midden en garneer met wat koriander en wat druppeltjes room.

Dit is echt genieten.

0 reacties op “Vegetarische groentensoep met garnalenVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *