Kalfswangetjes

Kalfswangetjes

Heerlijk stoofvlees. Fijn om voor grotere gezelschappen klaar te maken. Dat geeft rust voor de gastheer/gastvrouw.

Koop voor 4 personen ca. 800 gr tot 1 kg kalfswangen. Vraag aan je slager of hij ze in voorraad heeft. Vaak moeten ze besteld worden.Twee gesneden uien, twee stengels bleekselderij klein gesneden, klein gedroogd (fijngewreven) chilipepertje of een halve verse chilipeper in kleine stukjes gesneden, een wortel in stukjes gesneden, twee knoflookteentjes gehalveerd (groene kern eruit), bloem, zout, peper, kruiden(of groenten)bouillonblokje, 1/2 of 3/4 fles rode wijn, twee lepels olijfolie, een stuk roomboter.

De kalfswangetjes ontvliezen. Fijner is als de slager dat al voor je gedaan heeft. Doe peper en zout op het vlees en haal het door de bloem. Klop overtollige bloem eraf. Braad het vlees mooi bruin in het mengsel van olijfolie en boter (ca 3min. per kant). Haal het vlees uit de pan en doe de chilipeper, ui, bleekselderij, wortel, knoflook in de pan. Laat ca 3 min. fruiten. Voeg de wijn en het bouillonblokje toe. Laat even op hoog vuur de alcohol verdampen. Doe dan het vlees er weer bij. Zorg dat alles in het vocht ligt.

Zet het vuur laag en laat ca. 2,5 uur sudderen. Als je pan in de oven kan kun je de pan ook op 100 gr. in de oven zetten.

Proef of het vlees zacht is na 2,5 uur. Als dat niet zo is laat je het gewoon wat langer sudderen.

Haal het vlees uit de pan. Zeef het vocht en laat even inkoken. Warm het vlees weer op in de saus.

Geef er een puree of risotto bij. Heerlijk hierbij is de witlofpuree elders op deze site. De puree kun je ook van tevoren klaarmaken later in de oven opwarmen. Dus als je gasten er zijn kun je ontspannen bij de borrel blijven zitten. Je hoeft alleen maar de oven aan te zetten voor de puree en de wangetjes op te warmen.

0 reacties op “KalfswangetjesVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *