witlof stampot

Witlof stamppot

Van een goede vriendin kreeg ik dit recept. Het is heel erg lekker en heel gemakkelijk.

Per persoon 2 struiken witlof, aardappelpuree zelfgemaakt met creme fraiche of room (of als je lekkere kant en klare puree kunt kopen kun je dat ook doen), peper, zout, olijfolie, boter, een theelepel thymblaadjes, twee hardgekookte eieren in grove stukken geprakt.

Haal de harde kern uit de witlof en snij de struiken in niet te kleine stukken. Doe wat olijfolie of boter (waar je voorkeur naar uit gaat) in een wok en roerbak de stukken witlof ( naar gelang de hoeveelheid zal dit 5-10 min duren). Maak op smaak met peper en zout.

Meng daarna de puree en de geprakte eieren erdoor en de tymblaadjes. Maak op smaak met peper en zout. Smullen maar. Geef er  een speklapje, karbonaadje of suddervlees bij en dan kun je een ouderwets kuiltje maken voor de jus. Rookworst kan ook en is heerlijk, maar heb je dan geen jus.

De hoeveelheden moet je zelf aanpassen. Als je graag meer witlof lust dan doe je een struikje extra. En de hoeveelheid geprakt ei ook. Voor 4 pers zijn 2 eieren ook genoeg. Doe vooral wat jezelf lekker vindt.

0 reacties op “Witlof stamppotVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *