Vegetarische Frittata

Vegetarische Frittata

Een frittata lijkt op een dikke omelet. Het is een variant van de Spaanse tortilla. Je kunt de frittata koud eten, op kamertemperatuur of gewoon warm. Heerlijk voor een picknick, lunch, een klein stuk als voorgerecht of als maaltijd. Je kunt er allerlei varianten op los laten.

Heerlijk met allerlei groenten zoals, ui (rode ui is erg mooi en lekker), courgette, tomaat, spinazie, knoflook, snijbiet, chilipeper als je van pittig houdt,  etc. etc. Kies de groenten die je lekker vindt.

Neem per persoon twee eieren, zeezout en vers gemalen peper, geraspte Parmigiano-Reggiano kaas, twee eetlepels olijfolie ( je kunt natuurlijk ook roomboter gebruiken of een combi van olie en boter).

Fruit de ui (glazig), chili, knoflook en groenten. Dit kun je ruim van te voren doen.

Als je gasten er zijn zet je de pan met de olie op het vuur en roer je  de licht met wat gemalen kaas geklopte eieren met de groenten en laat dit langzaam bakken in de pan op laag vuur. De bodem van de frittata wordt langzaam bruin. Als je ziet dat het midden bijna gestold is maak dan de frittata voorzichtig los en draai de frittata om met behulp van een groot plat bord of een plat deksel. Laat nog even zachtjes bakken en keer dan de frittata weer om op een mooie schaal. Strooi er eventueel nog wat kaas over.

Serveer met een lekkere salade. Een super mooi vegetarische maaltijd voor een mooie zomerse avond.

0 reacties op “Vegetarische FrittataVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *