Vongole/Mosselen a la marinera

Vongole/Mosselen a la marinera

Een heerlijk licht zomers voorgerecht  (of voor de lunch).

Wat heb je nodig? Per persoon ca. 4 ons vongole of mosselen. Drie eetlepels olijfolie, een halve verse chilipeper fijngesneden, een kleine ui fijngesneden, een flinke teen knoflook geperst (groene kern eruit), een glas witte wijn, fijngehakte koriander of platte peterselie.

Even wokken!
Even wokken!

Fruit in een wok de ui met de chilipeper in de olijfolie glazig. Voeg de vongole of mosselen en knoflook toe. Even doorroeren en dan blussen met de witte wijn. Af en toe doorroeren. Als de schelpen open zijn is het klaar. Dit alles duurt max 10-15 minuten naar gelang de hoeveelheid die je maakt. Roer op het laatst de koriander of peterselie er door. Dien op en drink er een heerlijk glas witte wijn of rose bij.

0 reacties op “Vongole/Mosselen a la marineraVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *