Kikkererwten met rucola

Kikkererwten met rucola

Een vergeten groente. In Spanje wordt dit veel gegeten. Daar gebruiken ze sowieso veel bonen. In speciale winkeltjes kun je ze zelfs gekookt kopen. Hier moeten we ze eerst weken (12-24 uur) en daarna koken. Maar we kunnen ze hier gelukkig ook kant en klaar in blik kopen. Mijn ervaring is, dat de biologische kikkererwten van de natuurwinkel het lekkerst zijn. Je kunt ze toevoegen aan je soep, er een humus van maken, in een salade verwerken of zoals hier de kikkererwten gebruiken als super lekker en gezond bijgerecht. Heerlijk bij een gebakken visje, biefstuk of stoofvlees.

Voor 2 pers: 1 blik (biologische) kikkererwten (400 cl- netto 250 cl); 1 zak rucola, een gesnipperd uitje, een gedroogd chilipepertje, een klein geperst knoflookteentje, twee lepels olijfolie, peper en zout.

Fruit de ui glazig samen met het chilipepertje en de geperste knoflook. Doe de uitgelekte kikkererwten erbij en laat warm worden. Als het goed warm is vuur uitzetten en de rucola erdoor roeren. Meng er nog een beetje mooie olijfolie door, wat peper en zout en klaar ben je!

0 reacties op “Kikkererwten met rucolaVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *