Kip met morilles of andere champignons

Kip met morilles of andere champignons

Kip met morilles roomsaus

Dit is een super gemakkelijk en heerlijk gerecht. Je kunt het goed van te voren klaarmaken.

Maak een lekker grote pan en nodig je vrienden uit. Ze zullen smullen.

Hier een recept voor 6 personen:

1kg kippendijtjes, 1 pakje gedroogde morilles (ca. 15 gr.), 4 dl slagroom, 1 sjalotje fijngesneden, 2 dl. Noilly Prat (of witte wijn), 3 eetlepels olijfolie, 25 gr. roomboter, zout en peper.

Laat de morilles weken volgens de gebruiksaanwijzing op het pakje.

Smelt de boter en de olijfolie in een pan en laat een beetje bruin worden. Bak hierin de met zout en peper bestrooide kippendijtjes bruin. Haal ze uit de pan. Fruit het fijngesneden sjalotje in het braadvocht van de kip. Blus af met de Noilly Prat. Laat even koken zodat de alcohol verdampt. Haal ondertussen de morilles uit hun vocht en snijd ze in kleine ringetjes of stukjes. Giet iets van het morillewater in de pan erbij. (Pas op!! Er kan zand in het vocht zitten, maar meestal zakt dat naar de bodem van het schaaltje).Doe de room en de morilles in de pan erbij en laat iets inkoken. Zet het vuur uit. Maak op smaak met peper en zout. Doe de kippendijtjes terug in de pan bij het roommengsel.

Ongeveer 15 min. voor het opdienen zet je een vuurtje onder de pan. De kippendijtjes garen dan in de saus.

Je kunt naar keuze groenten,  gebakken aardappeltjes uit de oven of puree bij geven.

Aangezien morilles erg prijzig zijn kun je ook andere champignons nemen, maar dan mis je wel de authentieke morillesmaak.

 

0 reacties op “Kip met morilles of andere champignonsVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *