Avocado salade met gamba’s

Avocado salade met gamba’s

Avocado salade met gambas

Lekker en gemakkelijk.

Koop voor 4 personen twee rijpe avocado’s. Tegenwoordig kun je eetrijpe avocado’s kopen. Per avocado ca. vier ¬†cherrytomaatjes in kleine stukjes gesneden, een klein rood uitje heel fijn gesneden, een eetlepel fijn gesneden koriander, p.p. twee gamba’s. Eventueel wat chilisaus (kant en klaar te koop), vinaigrette, citroensap.

De (ontdooide) garnalen goed drogen en met een beetje zout bestrooien. Snij ze een klein stukje in aan de kopse kant. Ca. een half uurtje koud weg zetten.

Snij de avocado’s doormidden. Haal de pit eruit en lepel voorzichtig het vruchtvlees uit de avocado zonder de schil te beschadigen.

Snij het vruchtvlees in kleine stukjes en druppel er wat citroensap op om verkleuren te voorkomen. Doe dat ook bij de binnenkant van de schil. Haal aan de bolle kant van de schil een stukje weg, zodat de schil niet van het bord kan glijden.

Meng het vruchtvlees met de stukjes tomaat,fijngesneden rode ui, koriander en de vinaigrette. Vul de lege avocadoschil met dit mengsel en leg er een takje koriander op. Bak nu de garnalen. Dat is snel gebeurd. Omdat je ze een beetje ingesneden hebt kunnen ze mooi naast de avocado op het bord staan. Druppel er naar wens wat chilisaus bij.

 

Viaigrette: Een flinke suikerlepel dijonmosterd, een lepel citroensap of azijn, 1 dl. zonnebloemolie. Allemaal op kamertemperatuur. Meng de mosterd met het citroensap en meng er dan langzaam de olie door. Als de substantie nog te scherp van smaak is dan doe je nog iets meer olie bij. Als je het lekker vindt kun je er nog wat mayonaise bij doen. Eventueel nog wat peper en zout naar smaak.

 

0 reacties op “Avocado salade met gamba’sVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *