Tarte tatin van mango

Tarte tatin van mango

 

Tarte tartin van mango

Hier een heerlijk toetje van Sander.

 

Wat heb je voor 4 taartjes nodig: 2 mango’s, half kopje suiker, 100 gr. boter, mespuntje kaneel en per taartje een plakje bladerdeeg.

 

Gebruik de taartvormpjes om de rondjes uit het bladerdeeg te snijden.

Schil de mango’s en snijd ze in “halve maantjes”.

Verhit de boter en voeg de suiker en de kaneel toe. Laat caramelliseren.  Voeg de mango toe en laat een beetje zacht worden. Pas op, je wil wel dat de mangostukjes een beetje stevig blijven.

Schep de mangostukjes uit de caramel en verdeel ze in de taartvormpjes. Lepel eventueel nog wat caramel over de mango.

Sluit de taartjes af met het uitgestoken rondje bladerdeeg.

Zet ca. 15 min. in de oven op 225 gr. totdat het bladerdeeg gerezen en goudbruin is. Haal de taartjes uit de oven en laat even afkoelen. Snij met een scherp mes de randen los. Zet een bord omgekeerd op het taartje en draai het geheel om. Haal het vormpje eraf. Serveer met vanille-roomijs en/of slagroom.

Hier een 4 persoons taartje

 

 

0 reacties op “Tarte tatin van mangoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *