Kip in Yakitorisaus

Kip in Yakitorisaus

Lekkerder en simpeler kan het bijna niet.

Voorwaarde is wel dat je Yakitorisaus in huis hebt. Een flesje Yakitori kun je bij de Japanse of Chinese toko kopen.

Koop bij je slager ontbeende kippendijtjes. Per persoon ca. 150 gr. Bij Marqt in Amsterdam verkopen ze ze onder de naam kippendijlapjes. Dit kippenvlees is lekker mals en nooit droog.

Snij de kippendij in blokjes. Droog het vlees en doe er peper en zout op. Pers een teentje knoflook en meng dit door het vlees.

Bak de kip in een beetje olijfolie met eventueel als je van pittig houdt een klein gedroogd chilipepertje (of een half).

Roer af en toe zodat de blokjes aan alle kanten kunnen bruinen. Doe er Yakitorisaus naar believen bij en laat hierin even garen. Klaar! De kip is snel gaar. Als je twijfelt snij dan een stukje kip doormidden en dan zie je of  het gaar is.

 

Je kunt ook de kleine kipblokjes op satestokjes rijgen. Gril de sateetjes in de grilpan (of op de barbecue) en als de blokjes gaar zijn giet je er de yakitorisaus overheen. Laat nog een minuutje of wat (in de pan)intrekken.

Dit smaakt heerlijk bij de gebakken rijst uit New York.

 

 

0 reacties op “Kip in YakitorisausVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *