Tagliata

Tagliata

Tagliata is een heel populair gerecht in Italie. Het zijn gebakken reepjes vlees die op rucola gelegd worden. Je kunt het met rundvlees maken en ook met kip. Het is super lekker. En snel klaar.

Vraag aan je slager een mooi stuk entrecote of ossenhaas. Neem p.p.ca 150 gr. Een zak rucola, mooie olijfolie, balsamico, knoflook, zout, peper en enkele takjes rozemarijn.

Het vlees ca. 2 uur van te voren uit de ijskast halen. Dan “schrikt” het niet en dat bevordert de malsheid. Doe er peper en zout op en bak het in de pan (of grillpan) aan alle kanten mooi bruin. Leg in een ovenschaal en doe er enkele takjes rozemarijn op.

In een bakje doe je ca. 1,5 dl mooie olijfolie, een scheutje balsamico, zout, peper en een geperst teentje knoflook. Roeren en wegzetten.

Voor het opdienen het vlees nog ca. 10-15 min. in de oven zetten op 180 gr. Het hangt af hoe gaar je  het wil laten worden en van de dikte van het stuk vlees. Het lekkerste is als het nog wat rood van binnen is, maar er zijn er ook onder ons die het rose gebakken willen hebben. Dus af en toe even kijken of het naar je wens is.

Doe de rucola op een schaal en schep er de gekruide olie over. Snij het vlees in reepjes en leg dit op de rucola. Eventueel nog wat van de gekruide olie erover. Zet de schaal nog 10-15 sec. in de oven, dan wordt de rucola iets zachter. Serveer.

Je kunt hier in de oven gebakken aardappeltjes bij geven of een groenten-ovenschotel van courgette,tomaat en ui.

Met reepjes kip is het ook een heerlijk gerecht. Heel puur, heel Italiaans.

0 reacties op “TagliataVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *