Wat heb je nodig: Kant en klaar bladerdeeg, 100 gr. zachte boter, 3 citroenen, 125 gr. witte basterdsuiker, 3 eieren, 2 eetlepels creme fraiche.
Bak de bladerdeeg taartbodem met een steunvulsel (bonen o.i.d.)15 min in de oven op 180 gr. Leg het steunvulsel op een stuk bakpapier of aluminium folie. Dan kun je het steunvulsel makkelijker verwijderen.
Was intussen de citroenen en droog ze goed. Ga met een rasp over de schil en bewaar het schaafsel(dit zijn zestes). Pers dan de citroenen en zeef het sap.
Roer in een kom de zachte boter, suiker, eieren en de room goed door elkaar. Voeg het citroensap en citroenrasp door.
Haal de taartvorm uit de oven en verwijder het steunvulsel. Verdeel de citroencreme over de taartbodem en zet hem nog ca. 30 min. in de oven (180 gr.) Laat afkoelen.
Serveer met een bolletje ijs en/of slagroom.
Ha Ingrid,als tip van Loes kreeg ik je webside door en heb meteen de citroen taart gemaakt voor de Paasdagen.
Heerlijk!
En niet alleen de taart,meerdere recepten zien er erg lekker uit,ik ga aan de slag!
Hartelijke groet Eveline du Croo Kampmeinert.
Dan hoop ik maar dat de taart gesmaakt heeft. groetjes. Ingrid.