Pasta met langzaam gegaarde groenten met salie en boter

Pasta met langzaam gegaarde groenten met salie en boter

Dit is een simpel pasta gerecht, waarbij het niet op ‘n minuut aankomt,  handig als je tussendoor ook iets anders moet kunnen doen. Dat lukt zeker als je alle ingrediënten van te voren hebt gesneden. Je kunt diverse groenten gebruiken in deze pasta, ik heb de volgende ingrediënten gebruikt.

Voor 2 personen: pasta (spaghetti), 1 courgette, 2 portobello’s, haricoverts, salie, roomboter, gewoon zout, grof zeezout, peper, halve gedroogde chili, 1/2 teentjes  knoflook en een kleine ui. Dit gerecht kun je vegetarisch eten, maar je kunt ook bijvoorbeeld kip toevoegen.

Het belangrijkste is dat je bij de bereiding de pan op een laag vuur zet en af en toe wat boter toevoegt om te voorkomen dat de pan droog wordt en de groente gaan bakken.

Duur: ongeveer 30 minuten

Snij de courgette en portobello’s. Dat mag grof, want dat geeft een lekkere structuur. Doe de gesneden courgette in de pan met een goede klont boter, de chili, ui, knoflook en de helft van de salie in de pan en zet de pan op een laag vuur. Breng vast op smaak met wat zout en peper. Voeg na een paar minuten de gesneden portobello’s toe. Mocht de pan een beetje droog worden omdat de portobello’s veel boter opnemen voeg je weer een klont boter toe. Breng ook weer op smaak met wat zout en peper. Kook de haricoverts 2 minuten in kokend water, houd ze daarna even onder de koude kraan zodat ze goed afkoelen, halveer ze zodat ze wat makkelijker eetbaar zijn straks en voeg ze toe aan de groenten. Van het moment dat de courgettes de pan in gaan, moet het geheel ongeveer 30 minuten opstaan, langer mag ook. Proef af en toe tussendoor om te kijken of het op smaak is. Kook ondertussen de pasta in flink gezouten water. Als de pasta beetgaar is gekookt voeg je deze toe aan de groenten met nog een klont boter en de resterende salie. Even goed mengen. Nog wat vers gemalen peper en grof zeezout er over strooien en je hebt een heerlijk simpele pasta gemaakt met zachte groenten en een beetje krokant van het zeezout. Zelf vond ik het niet nodig hier nog Parmigiano over te doen, maar dat staat je natuurlijk vrij.

0 reacties op “Pasta met langzaam gegaarde groenten met salie en boterVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *