Toetje van Ferry

Toetje van Ferry

Ferry is mijn kapper (Het Haartheater aan de Weteringschans 140 in Amsterdam) en we wisselen graag recepten uit. Hij had een mooie tip voor een kersttoetje.

Koop een pak bitterkoekjes of cantuccini’s (italiaanse amandelkoekjes). Verkruimel deze in hele kleine stukjes en vul ca. 1/3 van een hoog glas hiermee. Daarna snij je pitloze druiven door de helft en bakt ze in de pan met wat boter en rietsuiker erover. Flamberen met cognac. Dit bovenop de koekkruimels doen. Top af met geklopte slagroom. Het glas is dus gevuld met drie laagjes. Je kunt zelf de verhoudingen bepalen. Het ziet er prachtig uit, is simpel en verrukkelijk.

Tip van mij: klop de slagroom niet met suiker maar met een scheutje gembersiroop (niet te veel, want dan wordt het snel te zoet).

0 reacties op “Toetje van FerryVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *