Verrukkelijke koekjes.
Benodigdheden: 180 gr. gepelde amandelen, 300 gr. basterdsuiker, 2 eiwitten (op kamertemperatuur), pijnnootjes en geraspte citroenschil ( niet het witte gedeelte).
Verwarm de oven op 225 gr.
Maal de amandelen fijn in de foodprocessor en voeg een eiwit toe. Daarna de helft van de suiker toevoegen,
vervolgens het andere eiwit, de geraspte citroenschil en tot slot de rest van de suiker.
Rol dit uit in de vorm van een worst en snijd er daarna plakjes van (ca. 0,5 cm). Als je plakhanden wilt voorkomen neem je een stuk bakpapier. Maak dit een beetje nat en rol hierin het amandelmengsel.Druk de plakjes een beetje plat en duw op de bovenkant een pijnnootje erin. Leg op een ingevet bakblik of op bakpapier.
Leg de koekjes niet te dicht op elkaar, want ze gaan uitlopen. Strooi er wat suiker over. Bak ze in ca. 15 min.
Kijk voor de zekerheid na 10 min. En bepaal zelf of ze nog iets langer moeten bakken of al klaar zijn.
0 reacties op “Amaretti (amandelkoekjes)”Voeg die van jou toe →