Over

Over

Lieve kookvriendinnen en kookvrienden,

Op deze weblog wil ik met jullie gaan koken. Jullie vertellen dat het allemaal wel meevalt om een lekker etentje op tafel te zetten. Het hoeft niet met allerlei liflafjes. Lekker eten is puur eten. Niet te lang in de keuken staan en toch genieten van een heerlijk maal is voor iedereen weggelegd. Goede ingrediƫnten zijn de basis voor een goed resultaat. Dus koop lekkere verse spullen. Dan kan het bijna niet fout gaan.

We gaan koken op een smakelijke natuurlijke manier. We gaan genieten van pure smaken. Het lijkt vaak ingewikkeld, maar eerlijk waar, dat valt reuze mee. Iedereen die plezier heeft in eten en koken kan in korte tijd iets lekkers maken. We gaan niet uren in de keuken staan; we gaan geen zelfgemaakte bouillons maken (we kopen goede bouillons en fonds kant en klaar); we gaan geen vissen fileren (dat laten we de visboer doen) en we gaan geen beesten uitbenen (dat laten we de slager doen). Als je gasten hebt kies dan een menu waarbij je veel van te voren kunt klaarmaken en zodoende maximaal bij je gasten aan tafel kunt blijven zitten. Dit zal ik bij de recepten ook aangeven.

We gaan genieten van smaken en geuren. We worden trots op onszelf dat we zulke heerlijke gerechten op tafel kunnen zetten. We gaan thuis de sterren van de hemel eten. Wat velen van jullie wel weten is, dat ik diverse keren in Italie kooklessen gevolgd heb. De Italianen zijn de uitvinders van de pure keuken. Daar heb ik veel geleerd over koken op een eenvoudige manier met heerlijk vers geurende producten. Ik was in Bolsena (Umbrie), in Sorrento (Amalfi coast) en in Puglia (de hak van de laars). Steeds weer op mooie locaties en steeds weer andere streekgerechten. Veel van mijn vrienden en kennissen hebben die recepten van mij al in huis. Ook die zul je op dit weblog vinden.

Veel kook en eetplezier!

Ingrid Viegen

0 reacties op “OverVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *