PostHeaderIcon Caprese met gegrilde courgette

foto-149

 

 

 

 

 

 

 

 

Caprese is een bijzonder populair gerecht geworden en komt in vele variaties op de borden.

Hier een caprese met gegrilde courgette.

Voor 4 pers: 1 courgette; 4 middelgrote tomaten; 1 bol buffalo mozarella, 1dl mooie olijfolie; 1 eetlepel balsamicoazijn; een gepeld teentje knoflook in grove stukjes gesneden; basilicum; peper en zout.

Snij een courgette in plakken en grill de plakken in wat olijfolie in de koekenpan. Laat de plakken op keukenpapier afkoelen. Bestrooi met wat zout en peper.

Doe in een bakje ca 1 dl mooie olijfolie met een eetlepel balsamico azijn en een gepeld teentje knoflook (groene kern eruit). Laat dit een uurtje intrekken. Dit is genoeg voor 4 personen.

Dus de courgette en de dressing kun je ruim van tevoren klaar maken.Vlak voor het opdienen snijd je de tomaat en mozarella in plakjes.

Leg op de borden eerst een cirkel van de gegrilde courgetteplakken. Daar bovenop om en om een plak tomaat en een plak mozarella.

Bestrooi met een beetje zout.

Schep er wat lepels dressing(haal de knoflook eruit) over en garneer met blaadjes basilicum. Maal er nog wat peper over.

Echt een smaaksensatie!!

Mangiare!

Mangiare!

 

 

Print Friendly

Leave a Reply