PostHeaderIcon Rillette van makreel

Deze rillette kan bij de borrel of als voorgerecht worden geserveerd.

Voor 4 pers: 1 gerookte makreel; 1 rode ui fijngesneden; 1 flinke klont roomboter; 1,5 dl witte wijn; 3 eetlepels creme fraiche; zout; vers gemalen peper, bieslook; 2 gekookte bietjes; mosterdvinaigrette.

Smelt de boter in een pannetje  (niet bruin laten worden) en fruit hierin de fijngesneden ui glazig. Blus met de witte wijn en laat inkoken totdat je ca. 2 eetlepels vocht nog overhoudt. Laat dit afkoelen. Meng daarna de creme fraiche erdoor.

Verkruimel de makreel in een kom (let op dat er geen graatjes bij zijn). Meng met het afgekoelde uimengsel. Maak op smaak met zout en peper en roer er wat fijngesneden bieslook door. Zet in de ijskast.

Snijd de bietjes in dunne plakken. Meng de plakjes even door de mosterdvinaigrette.

Voor het serveren:

Leg de plakjes bietjes in een cirkel op het bord. Schep daarop de rillettes van makreel. Garneer met fijngesneden bieslook en vers gemalen peper. Een super lekker, makkelijk voorgerecht. Of op toast bij de borrel. Ook lekker bij een lunch of picknick.

Leg de dunne plakjes biet op het bord

Leg de dunne plakjes biet op het bord

Plaats een ring op de plakjes biet

Plaats een ring op de plakjes biet

Doe de gewenste hoeveelheid rillettes in de ring

Doe de gewenste hoeveelheid rillettes in de ring

Bieslook erop en bon appetit!

Bieslook erop en bon appetit!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Leave a Reply