Gegrilde groenten uit de oven met rucolapesto

Erg lekker als bijgerecht en super makkelijk. Heerlijk bij de barbecue. Je kunt heel veel soorten groenten grillen. Bijv. Courgette, tomaat, paprika, uien, witlof, prei. Als je prei of witlof neemt deze  van te voren even blancheren of stomen.

Leg de groenten op een ovenplaat en onder de grill!

Kies wat je lekker vindt. Snij de groenten in stukken en leg ze op een ovenplaat die je bedekt hebt met bakpapier. Doe er peper en zout op en sprenkel er wat olijfolie over. Zet in de oven op 180 graden ca. 30-45 minuten. Iedere oven werkt anders dus kijk na 30 min  even.  Als de groenten dan nog niet goed bruin zijn laat je ze nog even langer staan.

Ingrediënten rucola pesto – Mix en voila!

De rucola pesto kun je goed van te voren maken. Meng in de mixer rucola, een stuk geitenkaas of parmezaanse kaas, pijnboompitten (of een lekker alternatief walnoten), stukje knoflook, mespunt grof zeezout en olijfolie. De hoeveelheden bepaal je naar gelang de hoeveelheid pesto die je wilt maken en naar gelang je smaak. Deze pesto smaakt overigens ook goed bij gegrild vlees.

Prei & witlof
Rucolapesto

0 reacties op “Gegrilde groenten uit de oven met rucolapestoVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *