Chivito is het nationale gerecht van Uruguay. Het wordt het meest gegeten als een sandwich. Overheerlijk.
Per persoon een stuk stokbrood, chiabatta of een een persoons knapperig broodje.
Koop bij je slager dunne plakken malse biefstuk (1/2 cm) en bak of gril deze medium rare. Leg er op het eind van de baktijd een plak kaas op zodat die een beetje smelt.
Leg klaar: in plakjes gesneden tomaat, uienringen licht gefruit, plakjes bacon of ontbijtspek knapperig gebakken, in plakjes gesneden gekookt ei, gewassen botersla, mayonaise en plakken kaas.
Snij het broodje doormidden en smeer beide kanten in met de mayonaise. Leg hierop wat sla, dan de gebakken biefstuk (met de kaas) met daarbovenop de tomaat,ui, bacon en ei. Doe de bovenkant van het broodje er bovenop en steek er een stokje door om het geheel vast te zetten. Ja, en dan is het smullen!!! Heerlijk als lunch.
Je kunt als variatie de sandwich ook met kip maken.
Een andere variant is om het zonder brood te maken en er dan frietjes bij te serveren.
0 reacties op “Chivito”Voeg die van jou toe →