PostHeaderIcon Feestelijke ertwensoep met gember

Feestelijke erwtensoep met gember

Dit is een heerlijke soep en snel klaar.

Voor 4 personen:

Koop een zak diepvries doperwtjes van 450-500 gr.; ca. 2-3 cm verse gember in kleine stukjes gesneden; een flinke gesneden ui; een teen knoflook (groene kern eruit); 1 liter kippen- of groentenbouillon (kan ook van een blokje), ca. 10 takjes koriander; drie eetlepels olijfolie; zout, peper. Eventueel geklopte room zonder suiker.

Fruit de ui licht met de knoflook en gember in de olijfolie. Voeg de erwten en koriander toe en roer even door elkaar. Voeg de bouillon toe en laat ca. 15-20 min. zachtjes koken. Pureer alles met de staafmixer. Als de soep te dik is kun je verdunnen met bouillon of wat water. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Opdienen: Schep de soep in het bord en leg in het midden een kleine lepel geklopte slagroom.

Of: Bak een paar plakjes ontbijtspek knapperig. Tussen keukenrol heel fijn knijpen en over elk bord wat snippertjes spek strooien.

Of: Leg in elk bord een kleine lepel geklopte slagroom en een stukje gerookte paling. Zet de borden zo op tafel. Doe de soep in een schenkkan en giet aan tafel de soep op het bord. Schenk rond de paling en de room.

Print Friendly

Leave a Reply