Het perfect gebakken ei

Het perfect gebakken ei

In het boek: De perfectionist van Rudolph Chelminsky is beschreven hoe je een eitje tot in perfectie kunt bakken. Het recept is van de eigenaar van La Pyramide in Vienne: Fernand Pierre. Hij was de leermeester van Paul Bocuse. Het is overigens zeer de moeite waard om dit boek te lezen. Het geeft op geniale wijze weer hoe hard het werken is voor de beroemde Michelinsterren.

Nu het perfecte ei:

Doe een klont boter in de pan en laat smelten. De boter mag nooit gaan bruisen of spatten. Breek een vers ei op een schoteltje en laat het voorzichtig in de pan glijden. Laat bakken op een laag vuur, zodat het eiwit net romig is en de dooier heet, maar vloeibaar blijft. Smelt nog een klontje boter in een andere pan. Schep het gebakken ei op een verwarmd bord en bestrooi met zout en peper. Schenk er dan nog wat vers gesmolten warme boter over. Bon appetit!

0 reacties op “Het perfect gebakken eiVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *