Soep van knolselderij

Soep van knolselderij

Een super lekker soepje. Heel puur!

Koop een knolselderij. Dat is wel genoeg voor een soep voor 4 tot 6 personen. Je hebt altijd wel een bouillonblokje in huis of misschien wel verse bouillon. Soms trek ik een bouillon van karkassen van kip of van kalfs- of runderschenkel. Die vries ik dan in porties in en dan heb je dus altijd verse bouillon in huis.

Een groentenbouillonblokje (of een verse groentenbouillon)is ook erg lekker en dan is de soep puur vegetarisch.

Wat heb je nog meer nodig? Een in stukken gesneden ui, een gedroogd chilipepertje, een gepeld teentje knoflook (groene kern eruit) en als je het lekker vindt een stukje verse gember.

Fruit de ui, chilipeper, gember en knoflook in een paar lepels bakolijfolie. Voeg de in stukken gesneden knolselderij toe, roer even door en doe er bouillon bij totdat het geheel onder het vocht staat. Laat de selderij rustig garen (ca. 15-20 min.)

Als het gaar is met de staafmixer alles goed fijnmaken. Pas de dikte aan naar je eigen smaak door het toevoegen van bouillon of water. Maak op smaak met zout en peper. Pas op met de peper, want de chili en gember maken de soep al lekker pittig.

Extra:

Klop slagroom (zonder suiker) lobbig en schep een lepel geklopte room op de bodem van het soepbord of  de soepkop. Dan de soep erover en de room komt vanzelf boven drijven. Indien je het in huis hebt zijn een paar druppeltjes truffelolie hierover heel erg lekker. Of misschien er wel een paar plakjes truffel over schaven?

Geniet!

0 reacties op “Soep van knolselderijVoeg die van jou toe →

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *